Nyhetsportal

rss

Här presenteras nyheter som har publicerats av Södertörns högskola. Du kan hitta fler nyheter eller se specifika nyheter genom att använda ett filter till höger.

 • 2012-06-29

  Lärare från Botkyrka utbildade i entreprenörskap

  Under våren har gymnasielärare gått unik utbildning på Södertörns högskola.

  Musik framfördesSödertörns högskola har under våren arrangerat en uppdragsutbildning i entreprenörskap omfattande 7,5 högskolepoäng, för 23 gymnasielärare från Botkyrka kommun.  Lärarna arbetar på Tumba, Tullinge och S:t Botvids gymnasier.

  DiplomutdelningUtbildningen, som hölls inom ramen för centrumbildningen EnterForum vid Södertörns högskola, är en del i Botkyrka kommuns satsning på entreprenörskap i gymnasieskolan. Den ska följas av utbildning för fler lärare till hösten samt föreläsningar på högskolan för elever i årskurs 2 på gymnasiet.

  Under våren har deltagarna haft föreläsningar på Södertörns högskola. De Utdelning av blommorhar även lagt ner mycket arbete på olika case. Dessa presenterade vid en examination före sommaren. Därefter följde en högtidlig ceremoni då vacker musik på fiol, cello, synt och sång framfördes under ledning av en av kursdeltagarna och diplom delades ut av Rebecka Lettevall, prorektor vid Södertörns högskola. Tal hölls av politiker, skolledning, kursledare och deltagare.

  Förhoppningen är att utbildningen ska ge ringar på vattnet under en lång tid framöver.