Nyhetsportal

rss

Här presenteras nyheter som har publicerats av Södertörns högskola. Du kan hitta fler nyheter eller se specifika nyheter genom att använda ett filter till höger.

Fler sökträffar

Gå till sida:12345...10

 • 2014-09-19

  Samtidshistoriska institutet firar 15 år med seminariedag

  Den 25 september välkomnar SHI till dag om skiftet i slutet av 1900-talet.

 • 2014-06-23

  Full fart för högstadieeleverna på Sommarhögskolan

  Under åtta dagar, när Södertörns högskola precis börjat bli sommartomt på studenter, sjuder campus av liv igen. Rödklädda mentorer förflyttar sig runt med grupper av ungdomar, det spelas fotboll på torget och det blir nästan kö till lunchen på Matmakarna. Det är Sommarhögskola!

 • 2014-06-17

  Paul Alarcón är Årets alumn 2014

  Ett stort samhällsengagemang kombinerat med en framgångsrik yrkeskarriär gör Paul Alarcón, tidigare student i medie- och kommunikationsvetenskap till Årets alumn 2014.

 • 2014-06-09

  Projektleverans för studenterna på OpenLab

  Vårens studenter på kursen OpenLab har presenterat sina koncept och konkreta lösningar på några av Stockholmsregionens utmaningar för en växande & hållbar storstad.

 • 2014-05-28

  Södertörnsforskare representerar Sverige vid bildandet av global allians kring medie- och informationskunnighet

  Unesco har tagit initiativ till att alla, särskilt barn och unga i skolan, ska ges förutsättningar att utveckla medie- och informationskunnighet (MIK). Denna vecka samlas forskare och andra intressenter i Paris för att skapa en global allians kring medie- och informationskunnighet (media and information literacy). Forskare från Södertörns högskola, som representerar Sverige, presenterar en nationell kartläggning av MIK i och utanför skolan.

 • 2014-05-22

  Polens och Tysklands ambassadörer föreläser när två utställningar invigs

  Den 2 juni föreläser polska och tyska ambassadörerna i Södertörns högskolas bibliotek i samband med invigningen av två utställningar som skildrar Europas dramatiska 1900-tal. 2014 är det 100 år sedan första världskrigets utbrott, 75 år sedan andra världskrigets början, 25 år sedan den fredliga revolutionen och 10 år sedan EU:s utvidgning i Östeuropa. En tysk utställning skildrar demokrati och diktatur i 1900-talets Europa och en polsk skildrar det dramatiska 1980-talet från de stora fackliga demonstrationerna till Polens första halvfria val.

 • 2014-04-07

  Internationella Romadagen 8/4 uppmärksammas med föreläsning

  Romska frågor i fokus inom olika verksamheter på Södertörns högskola.

 • 2014-04-06

  Välkommen till Forskardagen den 10 april!

  Välkommen till Forskardagen på Södertörns högskola, en eftermiddag fylld av spännande kunskap förmedlad av nydisputerade och seniora forskare som håller kortföreläsningar. Du får inblick i konsekvenserna av miljöförstöring, rasism i Ryssland, populism i Norden, datajournalistik, kulturarv och konkurrens inom äldreomsorgen. Allt på några timmar!

 • 2014-04-02

  Högskolan representerad i ny nationell tankesmedja

  Torsdag 3 april lanseras en ny nationell tankesmedja – Humtank. Representant för Södertörns högskola är David Thurfjell, docent i religionsvetenskap.

 • 2014-03-26

  Nytt svenskt nätverk för omvärldsbevakare

  Forskningsprojektet CIBAS vill sprida kunskap om omvärldsbevakning och ge verksamma inom området möjligheten lära av varandra. Inom ramen för projektet startar därför partnerföretagen M-Brain och Comintelli tillsammans med Södertörns högskola, som leder forskningsprojektet, ett nätverk för omvärldsbevakare, Svenska CI-nätverket.

Fler sökträffar

Gå till sida:12345...10