Nyhetsportal

rss

Här presenteras nyheter som har publicerats av Södertörns högskola. Du kan hitta fler nyheter eller se specifika nyheter genom att använda ett filter till höger.

Fler sökträffar

Gå till sida:12345...15

 • 2014-04-08

  Journalistikforskning i ny blogg

  Svensk lokaljournalistik, ”hacktivister” i journalistiken och hoten mot journalisters liv. Det är några av de ämnen som behandlas i den nystartade bloggen för journalistikforskare på Södertörns högskola. I bloggen skriver lärare och forskare i journalistik både om sin egen forskning och om aktuella frågor i journalistiken.

 • 2014-03-28

  Följ med på #kunskapsresan!

  Södertörns högskola bjuder dig att följa med på en Kunskapsresa – oavsett om du vill lyssna på våra forskarpoddar, studera här eller komma hit på vår Forskardag. Kunskapsresan är ett koncept vi kommer att utveckla, allt för att sprida den kunskap som växer här!

 • 2014-03-27

  Ny avhandling: Ämnet avgör skrivstrategi hos gymnasieelever

  De utnyttjar de resurser som finns, väljer strategi efter ämne, och låter texten leva tills sista punkten är satt. Det är några av slutsatserna i en ny avhandling av Ann-Christin Randahl, doktorand i svenska vid Södertörns högskola och Örebro universitet om gymnasieelevers skrivprocess.

 • 2014-03-04

  Bruket av engelska svordomar i svensk media alltmer iögonfallande

  Kristy Beers Fägersten medverkar i ny bok om svordomar i nordiska länder.

 • 2014-02-20

  God äldreomsorg kan löna sig för alla – ny forskningsrapport

  I en ny rapport från ESO, Expertgruppen för studier i offentlig ekonomi, presenterar Mats Bergman, professor i nationalekonomi vid Södertörns högskola och Henrik Jordahl, docent i nationalekonomi vid Institutet för näringslivsforskning, hur god äldreomsorg bör drivas i offentlig och privat drift, såväl vinstdrivande som ideell. Kommunerna rekommenderas stärka kopplingen mellan levererad kvalitet och fortsatta uppdrag.

 • 2014-02-14

  Borrkärnorna som ska kartlägga Östersjöns miljöutveckling öppnade

  Höstens forskningsexpedition ledd av Thomas Andrén från Södertörns högskola var mycket lyckad.

 • 2014-02-10

  Ny rapport: Duckface/Stoneface – ungas onlineaktiviteter ur ett genusperspektiv

  En av de tydligaste tendenserna i barns- och ungas medieanvändning är att tjejer använder sociala medier mer medan fler pojkar spelar datorspel. Forskaren Michael Forsman från Södertörns högskola är författare till den nya rapporten från Statens medieråd: "Duckface/Stoneface – Sociala medier, onlinespel och bildkommunikation bland killar och tjejer i årskurs 4 och 7".

 • 2014-01-31

  Avhandling: Maktrelationer bidrar till svart ekonomi i Kosovo

  Maktrelationer, hierarkier och olika typer av social dominans bidrar till den informella ekonomin i Kosovo, aspekter som tidigare förklaringsmodeller inte tar hänsyn till. Maktförhållanden genomsyrar den svarta ekonomin och bidrar till dess fortlevnad, visar en ny avhandling i statsvetenskap av Anna Danielsson vid Södertörns högskola och Uppsala universitet.

 • 2014-01-28

  Ny avhandling om kommunikation på callcenter

  Samtalen är inte inställsamt trevliga, men resulterar i korrekta beställningar. Så kan kommunikationen till svenska kunder vid ett lettländskt callcenter sammanfattas. Det visar Carina Guyards avhandling i medie- och kommunikationsvetenskap.

Fler sökträffar

Gå till sida:12345...15