Studieinformation

Studenter.Södertörns högskola vill ge dig som student bästa möjliga service och stöd, både inför och under studierna. Här har vi samlat viktig information om hur du söker till högskolan, viktiga datum och om den service som du kan få under studietiden.

Du hittar bl. a information om studier på högskolan, hur du ansöker, terminstider, liksom om studentbostäder.

Du finner också information om vilka regler som gäller när du ska skriver tentor och hur du i slutet av dina studier ansöker om examen. Ett avsnitt riktar sig till dig som planerar att studera utomlands. Du kan dessutom läsa om hur vi arbetar för att du ska ha bra förutsättningar för att lyckas med dina studier, t.ex. via våra studie- och karriärvägledare, högskolans informationstjänst Studentservice, Studieverkstan och Studenthälsan. Om du inte hittar svaret på dina frågor här, är du varmt välkommen att kontakta oss. Kontaktuppgifter till dessa och många fler hittar du nedan under fliken Vägledning och stöd.

Letar du efter en utbildning? Hitta din utbildning bland Södertörns högskolas cirka 60 program och 350 kurser.

Uppdragsutbildning för kompetensutveckling och livslångt lärande

Uppdragsutbildning, kompetensutveckling, fortbildning - det finns många olika namn på det vi kallar uppdragsutbildning.

Vad är uppdragsutbildning?

Uppdragsutbildning är en egen utbildningsform vid sidan av den ordinarie grundläggande utbildningen. Det är endast en arbetsgivare som kan köpa utbildning åt sina anställda. Privatpersoner kan själv inte köpa en studieplats.

I en värld av snabba förändringar spelar det livslånga lärandet och kompetensutveckling en viktig del. Södertörns högskola erbjuder därför företag, myndigheter och organisationer att köpa utbildning åt sina anställda för fortbildning och vidareutbildning. Högskolan har ett brett sortiment av kurser inom såväl humaniora och samhällsvetenskap som naturvetenskap. Vi kan skräddarsy kurser, studiedagar och föreläsningsserier efter era behov och önskemål.

Kontakta oss för att få mer information.