Studieinformation

Studenter.Södertörns högskola vill ge dig som student bästa möjliga service och stöd, både inför och under studierna. Här har vi samlat viktig information om hur du söker till högskolan, viktiga datum och om den service som du kan få under studietiden.

Du hittar bl. a information om studier på högskolan, hur du ansöker, terminstider, liksom om studentbostäder.

Du finner också information om vilka regler som gäller när du ska skriver tentor och hur du i slutet av dina studier ansöker om examen. Ett avsnitt riktar sig till dig som planerar att studera utomlands. Du kan dessutom läsa om hur vi arbetar för att du ska ha bra förutsättningar för att lyckas med dina studier, t.ex. via våra studie- och karriärvägledare, högskolans informationstjänst Studentservice, Studieverkstan och Studenthälsan. Om du inte hittar svaret på dina frågor här, är du varmt välkommen att kontakta oss. Kontaktuppgifter till dessa och många fler hittar du nedan under fliken Vägledning och stöd.

Letar du efter en utbildning? Hitta din utbildning bland Södertörns högskolas cirka 60 program och 350 kurser.

Studera på distans

Nätbaserad distansutbildning

Södertörns högskola erbjuder vissa kurser och program på distans. Det betyder att du som student har ditt ”klassrum” på webben.

Nätbaserade studier är ofta mer flexibla och inte lika bundna till tid och plats som kurser och program på campus. Uppgifter och annat som du behöver för att fullfölja kursen eller programmet kommer du åt via ett nätbaserat kursverktyg. Där samarbetar och diskuterar du med andra kursdeltagare och med dina lärare. Examinationen sker via grupparbeten och/eller enskilda insatser.

För att gå en nätbaserad kurs krävs

  • viss datorvana
  • dator
  • internetuppkoppling.

Anmälan

Du söker distanskurser på samma sätt som du söker till övriga utbildningar vid Södertörns högskola – via den nationella anmälningsportalen antagning.se.