Studieinformation

Studenter.Södertörns högskola vill ge dig som student bästa möjliga service och stöd, både inför och under studierna. Här har vi samlat viktig information om hur du söker till högskolan, viktiga datum och om den service som du kan få under studietiden.

Du hittar bl. a information om studier på högskolan, hur du ansöker, terminstider, liksom om studentbostäder.

Du finner också information om vilka regler som gäller när du ska skriver tentor och hur du i slutet av dina studier ansöker om examen. Ett avsnitt riktar sig till dig som planerar att studera utomlands. Du kan dessutom läsa om hur vi arbetar för att du ska ha bra förutsättningar för att lyckas med dina studier, t.ex. via våra studie- och karriärvägledare, högskolans informationstjänst Studentservice, Studieverkstan och Studenthälsan. Om du inte hittar svaret på dina frågor här, är du varmt välkommen att kontakta oss. Kontaktuppgifter till dessa och många fler hittar du nedan under fliken Vägledning och stöd.

Letar du efter en utbildning? Hitta din utbildning bland Södertörns högskolas cirka 60 program och 350 kurser.

Studera på campus

Om campusområdet

Södertörns högskola ligger i Flemingsberg, 19 minuter med pendeltåg från Stockholms central. Flemingsberg ligger strax söder om Stockholm och i Flemingsberg studerar, arbetar och bor människor från hela världen. Campusområdet där högskolan ligger har blivit en unik mötesplats för utbildning, vetenskap och företagande. På campusområdet finns även andra studenter som studerar på Karolinska Institutet och KTH. Området växer hela tiden med bland annat nya forskningslabb, studentbostäder och restauranger. Länk till Campuskarta finns i menyn till höger.

Om att studera på campus

När du studerar på campus sker en del av studierna på högskolan genom föreläsningar och seminarier och en del genom självstudier. En del föreläsningar och seminarier är obligatoriska medan andra är frivilliga. Mer information om undervisningsformer hittar du i beskrivningen av respektive kurs och program.

Du ansvarar till stor del själv för hur du vill lägga upp dina studier. Det innebär en mycket frihet men också ett stort ansvar.

Byggnader på campusområdet

Huvudbyggnaden på Campus är Moas båge. Där finns föreläsningssalar, grupprum, datorsalar och restauranger. På området finns också högskolans prisbelönta bibliotek och bokhandeln Harrys böcker. Södertörns högskolas studentkår, SöderS, finns också på området och ligger i F-huset, intill Kompassen. I Kompassen kan du få svar på frågor och funderingar om dina studier av studie- och karriärvägledare, idérådgivare och internationella handläggare.