Studieinformation

Studenter.Södertörns högskola vill ge dig som student bästa möjliga service och stöd, både inför och under studierna. Här har vi samlat viktig information om hur du söker till högskolan, viktiga datum och om den service som du kan få under studietiden.

Du hittar bl. a information om studier på högskolan, hur du ansöker, terminstider, liksom om studentbostäder.

Du finner också information om vilka regler som gäller när du ska skriver tentor och hur du i slutet av dina studier ansöker om examen. Ett avsnitt riktar sig till dig som planerar att studera utomlands. Du kan dessutom läsa om hur vi arbetar för att du ska ha bra förutsättningar för att lyckas med dina studier, t.ex. via våra studie- och karriärvägledare, högskolans informationstjänst Studentservice, Studieverkstan och Studenthälsan. Om du inte hittar svaret på dina frågor här, är du varmt välkommen att kontakta oss. Kontaktuppgifter till dessa och många fler hittar du nedan under fliken Vägledning och stöd.

Letar du efter en utbildning? Hitta din utbildning bland Södertörns högskolas cirka 60 program och 350 kurser.

Studentservice

Studentservice bemannas av studenter som besvarar dina frågor om högskolan varje helgfri vardag året om.

På Studentservice arbetar studievana studenter vid Södertörns högskola
De kan berätta hur det är att vara student på högskolan och ger tips och råd kring vad man bör tänka på under studietiden. Exempelvis vad som krävs i studietid för att lyckas med studierna.

Medarbetarna svarar på allmänna frågor om högskolans utbildningar och enklare antagningsfrågor.
Obs! De kan inte svara på om du kommer in på din reservplats! 

Behöver du mer specifik information hänvisar de dig vidare till exempelvis utbildningsexpeditioner, institutionssekreterare eller studie- och karriärvägledare. Via Studentservice kan du även beställa registrerings- och resultatintyg från Ladok.

Kontakt

Telefon: 08-608 32 00
E-post: studentservice@sh.se 

Öppettider under pågående termin

Helgfria vardagar kl. 9.00-12.00 & 12.30-15.00.

Öppettider under sommaren

Helgfria vardagar 09.00-12.00 & 12.30-16.00.