Studieinformation

Studenter.Södertörns högskola vill ge dig som student bästa möjliga service och stöd, både inför och under studierna. Här har vi samlat viktig information om hur du söker till högskolan, viktiga datum och om den service som du kan få under studietiden.

Du hittar bl. a information om studier på högskolan, hur du ansöker, terminstider, liksom om studentbostäder.

Du finner också information om vilka regler som gäller när du ska skriver tentor och hur du i slutet av dina studier ansöker om examen. Ett avsnitt riktar sig till dig som planerar att studera utomlands. Du kan dessutom läsa om hur vi arbetar för att du ska ha bra förutsättningar för att lyckas med dina studier, t.ex. via våra studie- och karriärvägledare, högskolans informationstjänst Studentservice, Studieverkstan och Studenthälsan. Om du inte hittar svaret på dina frågor här, är du varmt välkommen att kontakta oss. Kontaktuppgifter till dessa och många fler hittar du nedan under fliken Vägledning och stöd.

Letar du efter en utbildning? Hitta din utbildning bland Södertörns högskolas cirka 60 program och 350 kurser.

Studentkåren SöderS

Södertörns högskolas studentkår heter SöderS och fungerar ungefär som en medlemsförening för studenter.

SöderS finns till för att göra din studietid så bra som möjligt, både när det gäller att finnas till hands för studenter som behöver hjälp, stöd och råd, och genom att erbjuda dig ett rikare studentliv utanför studierna med till exempel temadagar, fester, fadderverksamhet och kulturaktiviteter. Inom SöderS finns även ett flertal studentföreningar som erbjuder en mängd olika aktiviteter.

Medlemskap

Ett medlemskap i SöderS studentkår kostar 150 kronor per termin, och ger dig till exempel tillträde till SSSB:s bostadskö, reducerat inträde till SöderS fester och events, och mycket mer.

Kontakt

Läs mer på www.soders.nu eller besök SöderS på plan 5 i F-huset.