Studieinformation

Studenter.Södertörns högskola vill ge dig som student bästa möjliga service och stöd, både inför och under studierna. Här har vi samlat viktig information om hur du söker till högskolan, viktiga datum och om den service som du kan få under studietiden.

Du hittar bl. a information om studier på högskolan, hur du ansöker, terminstider, liksom om studentbostäder.

Du finner också information om vilka regler som gäller när du ska skriver tentor och hur du i slutet av dina studier ansöker om examen. Ett avsnitt riktar sig till dig som planerar att studera utomlands. Du kan dessutom läsa om hur vi arbetar för att du ska ha bra förutsättningar för att lyckas med dina studier, t.ex. via våra studie- och karriärvägledare, högskolans informationstjänst Studentservice, Studieverkstan och Studenthälsan. Om du inte hittar svaret på dina frågor här, är du varmt välkommen att kontakta oss. Kontaktuppgifter till dessa och många fler hittar du nedan under fliken Vägledning och stöd.

Letar du efter en utbildning? Hitta din utbildning bland Södertörns högskolas cirka 60 program och 350 kurser.

Studenthälsan

Studenthälsan arbetar för att främja studenternas fysiska och psykosociala hälsa under hela studietiden och fungerar som ett komplement till övrig hälso- och sjukvård. Studenthälsan erbjuder rådgivning och samtalskontakt med kurator eller företagssköterska samt vid behov företagsläkare. Kuratorn finns på Södertörns högskola. Sköterskan och läkaren når du via Studenthälsan på Karolinska Institutet.

Kurator

Kurator Ann-Louise Ebérus kan du vända dig till för individuellt samtalsstöd om du behöver någon att prata med om din studie- eller livssituation. Samtalen kan till exempel handla om prestationskrav, stress, nedstämdhet/depression, ångest, identitetsfrågor, bristande självförtroende/självkänsla, relationsproblem eller kris- och sorgereaktioner. Kuratorn erbjuder allt från rådgivning i studiesociala frågor till terapeutiska samtalskontakter.

Södertörns högskolas kurator har en grundläggande psykoterapiutbildning inom KBT. Både kuratorn och företagssköterskan remitterar vid behov till företagsläkaren vid hälsoproblem orsakade eller försämrade av studiesituationen.

Kontaktuppgifter

Kurator Ann-Louise Ebérus, ring 08-608 43 84 eller bli hänvisad till henne efter kontakt med Studenthälsan KI. Kuratorn har tystnadsplikt och besöken är avgiftsfria.

För kontaktuppgifter och öppettider till läkare och sjuksköterska, besök Studenthälsan KI.