Vårterminen 2014

Studenter i biblioteket

Det är mycket praktiskt att hålla reda på i början av studierna, och många frågor brukar dyka upp. Därför har vi samlat all viktig information om terminsstarten. Här hittar du snabbt och enkelt svar på dina frågor.

Du som är antagen till en utbildning, har fått en reservplats, eller du som redan läser på högskolan hittar det mesta av den information du behöver under flikarna nedan, och länkarna till höger. Observera att informationen på dessa sidor kan komma att uppdateras/förändras fram till terminsstart.

Titel  Omfattning Anmälningskod Studietid/-takt Övrigt Visa info
Economics, Master's Programme 60.00 credits SH-43927 Day100% Mer info

Roll call/registration

Date: 2014-01-14
Time: 10:00-12:00
Place: Study information desk of Social sciences ME514, ME-house 5th floor.

Welcome to Economics Master´s Programme, 60 credits.

 

If you have been offered a place on Economics Master´s Programme at Södertörn University you may register via the Internet. You do not need to come to the university in person to register. However, if you have been conditionally offered a place, you can not register via the Internet. You must come to the university to register. Here you have to prove that you will fulfill the entry requirements before registration is done.

Obligatory registration

It is obligatory for all students at Södertörn university to register before each semester. When you register you accept your place on the course.

If you do not register by January 15 2014 you will lose your place on the course.

 

You can register on January 14 2014 at the Study Information desk of Social sciences ME514 if you for some reason have not succeded in registrating via the Internet. Please note that this opportunity is only for students who have not succeeded in registrating themselves. You´ll have to bring your admission desicion.

If you have any questions please contact the Student service, phone: 08-608 32 00 or e-mail: studentservice@sh.se or visit www.sh.se/semesterstart

checklist_spring_2014_english.pdf  campus_map_eng_2013.pdf

More information

Magisterprogram i mänskliga rättigheter och den offentliga förvaltningen 60.00 hp SH-43955 Dag100% Mer info

Upprop/registrering

Arbetsrätt, 7,5 hp, VT14

Kallelse till webbregistrering för antagna* och reserver*
(*Se ditt antagningsbesked vad som gäller för dig)

Webbregistrering

Du som har blivit antagen och som vill läsa kursen ska webbregistrera dig under perioden 2014-01-07 till 2014-01-15. På den inledande kursen: Offentlig rätt med inriktning på mänskliga rättigheter. Via registreringen tackar du ja till din studieplats. Om du inte registrerar dig i tid förlorar du din plats på kursen.

Om du av någon anledning inte lyckats webbregistrera dig (om du till exempel är antagen med villkor) måste du kontakta institutionssekreterare karolin.larsson@sh.se före kl.16.00 onsdagen den 15 januari för att få hjälp med registreringen och kunna behålla din plats.

Obligatorisk registrering

Registreringen inför varje termin är obligatorisk för alla studenter på Södertörns högskola. Via registreringen tackar du ja till din studieplats. Om du inte registrerar dig förlorar du din plats på kursen.

Reserv

Om kursen inte fylls av redan antagna studenter, erbjuds du som är reserv plats efter turordning. De reserver som är aktuella för en plats kommer att kontaktas via mail eller telefon senast vid terminsstart. Det kommer att vara kort om tid att tacka ja eller nej om du erbjuds en plats, så det är viktigt att du håller din e-post och telefon under uppsikt.

Tacka nej

Vill du tacka nej till din plats på kursen skicka ett mejl till karolin.larsson@sh.se.Skriv namn, personnummer och kursens namn.

Frågor?

Gäller det allmänna frågor om studier på Södertörns högskola kan du kontakta Studentservice på telefon 08-608 32 00, e-post studentservice@sh.se.

Skaffa SH-kort och Användar-ID

SH-kortet fungerar som passerkort, bibliotekskort, legitimation för salsskrivningar samt utskrifts- och kopieringskort. Användar- ID behöver du för att komma åt högskolans intranät och kurswebbar. Om du är ny student på högskolan och webbregistrerar dig via www.sh.se/kursregistrering får du inom 24 timmar ditt användarID mailat till den e-postadress som du anger vid registreringen.  Detta användarID gäller bara för att kunna logga in på högskolans intranät och för att komma åt din e-post. När du hämtar ut ditt SH-kort (ca en vecka efter att det producerats) får du tillgång till resten av högskolans system. Om du redan har ett användarID kommer dina uppgifter att vara desamma.

 Schema

checklista_vt_2014_svensk.pdf

Terminstid: 2014-01-20 – 2014-06-08

 

Mer information

Magisterprogram i sociologi 60.00 hp SH-43938 Dag100% Mer info

Upprop/registrering

Datum: 2014-01-14
Tid: 13-14

Välkommen till Magisterprogrammet i Sociologi, VT 2014

Kursregistrering för antagna* och reserver* vårterminen 2014.
(*Se ditt antagningsbesked vad som gäller för dig)

Webbregistrering för antagna

Är du antagen utan villkor (se ditt antagningsbesked) registrerar du dig på vårterminens fyra kurser inom magisterprogrammet från den 7 januari till och med den 15 januari.  Registrering är obligatorisk och sker via hemsidan (se länk längre ned under "Mer information"). Se till att du antingen har fått bekräftelse på registreringen via mejl eller att du kan se din registrering i ladok på webb.

Observera att du måste webbregistrera dig på samtliga fyra kurser individuellt.

Kurserna är:

  1. Sociologiska analysinriktningar, 7,5 HP (1014SL)
  2. Quantitative Research Methods, 7,5 HP (1142ÖV)
  3. Sociologiska analysinriktningar 7,5 HP (1016SL)
  4. Etnografisk metod: från fältarbete till färdig analys 7,5 HP (1015SL)

 

Om du får problem vid registreringen eller av någon anledning inte kan webbregistrera dig, måste du ta kontakt med institutionssekreterare Erik Granrot på erik.granrot@sh.se senast den 15 januari kl 16:00 för att behålla din plats på kursen.

Antagen med villkor

Om du är antagen med villkor, så kan du inte registrera dig förrän villkoren är uppfyllda. Du som är antagen med villkor eller av någon annan anledning inte lyckas webbregistrera dig, måste kontakta institutionssekreterare Erik Granrot på erik.granrot@sh.se senast den 15 januari klockan 16:00 för att behålla din plats på kursen.

Reserv

Om kursen inte fylls av redan antagna studenter, erbjuds du som är reserv plats efter turordning. De reserver som är aktuella för en plats på kursen kommer att kontaktas via e-post eller telefon i samband med terminsstart. Se till att de kontaktuppgifter som du har uppgett på antagning.se är korrekta och aktuella.

Tacka nej

Vill du tacka nej till din plats på kursen skicka ett mejl till erik.granrot@sh.se. Skriv namn, personnummer och kursens namn.

Kurslitteratur

Kurslitteraturen kan köpas på Harrys bokhandel på Campus Flemingsberg eller lånas på Södertörns högskolas bibliotek. Studentkåren SöderS driver även en andrahandsbokhandel där du eventuellt kan hitta din kurslitteratur. Även andra bokhandlar och bibliotek tillhandahåller böckerna.

Frågor?

Kontakta institutionssekreterare Erik Granrot på erik.granrot@sh.se eller besök oss på utbildningsexpeditionen i ME514 (Moas båge, E-flygeln, plan 5).

Om du har allmänna frågor om studier på Södertörns högskola, så kan du kontakta Studentservice på telefon 08-608 32 00 eller e-post studentservice@sh.se.

 

Checklista

Checklista VT 2014.pdf

Mer information

Medier, engelska och globalisering 180.00 hp SH-42925 Dag100% Mer info

Upprop/registrering

Datum: 2014-01-15
Tid: 11-12
Plats: MB505 (Moas båge, hus B, plan 5/ingångsplan)

Välkommen till upprop och registrering för Medier, engelska och globalisering, 180hp!

Du som är antagen till programmet "Medier, engelska och globalisering" vid Södertörns högskola kommer att få en kallelse till upprop skickat via mejl under vecka 2

Uppropet äger rum på Södertörns högskola den 15 januari och då tackar du ja till din studieplats. Det är viktigt att du som har blivit kallad kommer i tid. Om du uteblir från uppropet förlorar du din studieplats. Det går bra att skicka ett ombud till uppropet om du själv inte kan närvara. Kan du av särskilda skäl inte alls kan närvara eller skicka ombud kan du höra av dig till mkv@sh.se. När du tackat ja till din plats kommer du att bli registrerad på kursen.

Reserver

Alla som står i reservkö kommer att få en kallelse till upprop under vecka 2. Efter att alla ordinarie antagna blivit uppropade så kommer reserver att ropas upp tills det att alla platser blivit fyllda. Eftersom kallelsen skickas till alla så måste du själv ta ställning till huruvida du har en rimlig chans att få en plats. Mer information om kriterierna kring reservantagning kommer att finnas i kallelsen.

Schema och litteraturlista

Schema och kursplan med litteraturlista hittar du på www.sh.se/terminsstart. Välj mellan flikarna "Program" respektive "Kurs" och sök fram din utbildning. Litteraturen finns att köpa på bokhandeln "Harrys böcker" vid högskolan samt att låna på Södertörns högskolas bibliotek.

Frågor?

Har du frågor, besök www.sh.se/terminsstart eller kontakta Studentservice på telefon
08-608 32 00, e-post studentservice@sh.se.

Terminstid: 2014-01-20 – 2014-07-05

Mer information

Retorikkonsultprogrammet, inriktning mot opinionsbildning 180.00 hp SH-42903 Dag100% Mer info

Upprop/registrering

Datum: 2014-01-14
Tid: 10:00
Plats: sal ME452, Moas båge

Välkommen till uppropet för Retorikkonsultprogrammet, inriktning mot opinionsbildning den 14 januari!

Kallelse till uppropet kommer att skickas per mejl till antagna och berörda reserver under vecka 2.

På uppropet tackar du ja till din studieplats. Uppropet hålls för både antagna och berörda reserver. Om kursen inte fylls av redan antagna studenter, erbjuds du som är reserv plats efter turordning. Det är viktigt att du kommer i tid. Om du uteblir från uppropet förlorar du din studieplats. Det går bra att skicka ett ombud till uppropet om du själv inte kan närvara. Notera att du som antagits villkorligt måste styrka din behörighet vid uppropet. När du tackat ja till din plats kommer du att bli registrerad på kursen.

De reserver som inte har kallats till uppropet, men blir aktuella för en plats kommer att kontaktas via mejl eller telefon efter den 14 januari. Det kommer att vara kort om tid att tacka ja eller nej om du erbjuds en plats, därför är det viktigt att du håller din mejlbox och telefon under uppsikt.

Checklista vid terminsstart

I Checklistan nedan hittar du information om hur du skaffar SH-kort och användarID.

checklista_vt_2014_svensk.pdf

Tacka nej?

Vill du tacka nej till din plats på kursen skicka ett mejl till retorik@sh.se. Skriv ditt namn, personnummer och programnamn.

Schema

Schema för Retorik A

Kurslitteratur

Kurslitteraturlista

Böckerna kan köpas på Harrys bokhandel på Campus Flemingsberg eller lånas på Södertörns högskolas bibliotek. Även andra bokhandlar och bibliotek tillhandahåller böckerna.

Frågor?

Gäller det allmänna frågor om studier på Södertörns högskola kan du kontakta Studentservice på telefon 08-608 32 00, e-post studentservice@sh.se. Har du frågor om ämnet retorik eller din kurs kan du kontakta retorik@sh.se.

Välkommen till Södertörns högskola!

Mer information

Socialt arbete med storstadsprofil 180.00 hp SH-43936 Dag100% Mer info

Upprop/registrering

Kallelse till registrering för programmet Socialt arbete med storstadsprofil

 

Välkommen att registrera dig via Ladok på webb!

Registreringen är obligatoriskt och genom att registrera dig via webben har du tackat "ja" till din studieplats.Webbregistreringen är öppen mellan den 8 januari och 15 januari 2014.

Observera att du förlorar din studieplats om du inte registrerar dig.

Kontakt

 

Vid frågor om registreringen kan du kontakta Sabine Walter (sabine.walter@sh.se).

 

Kom igång med dina studier

 

Efter registreringen är det bra om du skaffar SH-kort och Användar-ID så snart som möjligt. SH-kortet fungerar som passerkort, bibliotekskort, legitimation för salsskrivningar samt utskrifts- och kopieringskort. Användar- ID behöver du för att komma åt högskolans intranät och kurswebbar. Är du ny student fotograferar du dig på Plan 6 i Moas båge. Du bör fotografera dig så fort som möjligt, eftersom det tar cirka en vecka att producera SH-kortet.

Se checklistan för mer information.

 

Checklista 2014.pdf      

 

Schema

 

Klicka på länken för att komma till vårterminens schema.

 

Kursplan och litteratur

 

I kursplanen finner du vårterminens kurslitteratur.  

 

 

Studentkåren

 

Klicka på länken för att komma till studentkåren SöderS.

Mer information