Om Södertörns högskolebibliotek

Student utanför biblioteket.

Rektor om biblioteket

Rektor Moira von Wright är stolt över högskolans bibliotek och ser biblioteket som en viktig mötesplats för högskolans olika verksamheter och kunskaper. Läs intervjun med rektor.

Hur ser du på bibliotekets roll på högskolan?

- Vi har ett jättefint och vackert bibliotek som vi kan vara stolta över, med en engagerad och kompetent personal.

Biblioteket utgör på många sätt vår högskolas hjärta. Dels är biblioteket välutrustat och fullt av böcker, tidskrifter och studieplatser – och modernt. Dels utgör biblioteket en viktig mötesplats för alla våra verksamheter och kunskaper.

Moira står i tysta läsesalen med studenter i bakgrunden.Moira von Wright, Södertörns högskolas rektor.

Biblioteket utgör på många sätt vår högskolas hjärta

Vad är din favoritplats i biblioteket?

- Min favoritplats är "spikningshörnan" där spikningsceremonierna för våra doktorsavhandlingar sker. Det är intressant att höra doktoranderna själva berätta om sina avhandlingsteman, och det är alltid en upprymd och förväntansfull stämning i luften!

Moira sitter i en fåtölj i tysta läsesalen och läser en bok.

Spenderade du själv mycket tid på bibliotek under åren som student och forskare?

- Ja, redan som barn var jag fascinerad av bibliotek och gick till biblioteket varje vecka. Jag har senare suttit på bibliotek och studerat både arkiv och gamla texter som man inte fått låna hem. Under min studietid var UB, Universitetsbiblioteket i Helsingfors, ett favoritställe, och som doktorand grävde jag i Mead-arkiven vid Joseph Regensteinbiblioteket i Chicago.