Studieinformation

Studenter.Södertörns högskola vill ge dig som student bästa möjliga service och stöd, både inför och under studierna. Här har vi samlat viktig information om hur du söker till högskolan, viktiga datum och om den service som du kan få under studietiden.

Du hittar bl. a information om studier på högskolan, hur du ansöker, terminstider, liksom om studentbostäder.

Du finner också information om vilka regler som gäller när du ska skriver tentor och hur du i slutet av dina studier ansöker om examen. Ett avsnitt riktar sig till dig som planerar att studera utomlands. Du kan dessutom läsa om hur vi arbetar för att du ska ha bra förutsättningar för att lyckas med dina studier, t.ex. via våra studie- och karriärvägledare, högskolans informationstjänst Studentservice, Studieverkstan och Studenthälsan. Om du inte hittar svaret på dina frågor här, är du varmt välkommen att kontakta oss. Kontaktuppgifter till dessa och många fler hittar du nedan under fliken Vägledning och stöd.

Letar du efter en utbildning? Hitta din utbildning bland Södertörns högskolas cirka 60 program och 350 kurser.

Kontakt

Ämnesfrågor

Har du frågor angående ämnet du vill skriva om? Diskutera uppsatsämnet med en ämneslärare. Följande lärare har stor erfarenhet av MFS och kan hänvisa till andra lärare vid Södertörns högskola med kontakter i utvecklingsländer:

Clas Lindberg, kulturgeografi, clas.lindberg@sh.se

Jan-Eric Nilsson,företagsekonomi, jan-eric.nilsson@sh.se

Maria Zackariasson, lärarutbildningen, maria.zackariassson@sh.se

Lotta Schwarz, medie- och kommunikationsvetenskap, lotta.schwarz@sh.se

Kom ihåg att din handledare bör läsa och ge sitt stöd till din uppsats innan den lämnas in. Kontakta därför handledaren i tid för genomgång av ansökan.

Administrativa frågor


Frågor av administrativ karaktär besvaras av:

Nichlas Malmdahl, Internationell handläggare

E-postadress: mfs@sh.se

Telefon 08-608 4138